Hrvatska je savršen spoj žive energije koju biste očekivali od mlade zemlje i topline, opuštenosti i gostoljubivosti tradicionalnoga Sredozemlja. Neovisno o tome privlače li vas netaknuti otoci, prapovijesne lokacije, kušanje najbolje lokalne hrane i pića ili sportske aktivnosti, Hrvatska imamnogo za ponuditi u ljetnim mjesecima, ali i tijekom ostatka godine. Sa svojih 1244 otoka Hrvatska ima najrazvedeniju obalu na Sredozemlju, s plažama koje mogu zadovoljiti potrebe svakoga gosta.
Zaštićene površine u Hrvatskoj uključuju osam nacionalnih parkova, jedanaest parkova prirode, dva stroga rezervata te sedamdeset i sedam posebnih rezervata. Hrvatska je kuhinja raznolika te spaja različite regije. Njezina suvremena verzija potječe iz praslavenskih i prapovijesnih vremena. Obalnu regiju karakterizira utjecaj Grka, Rimljana, Iliraca i kasnijih sredozemnih kuhinja, talijanske i francuske. Ističu se brojni specijaliteti od morskih plodova pripremljenih na različite načine, zatim maslinovo ulje, pršut, različite vrste povrća i vrhunska hrvatska vina.
U srcu Dalmacije, dobro zaklonjenoj uvali rodnog Aspalathosa (Splita), zaštićenoj s morske strane otocima splitskog arhipelaga, a s kopnene visokim planinama, rimski car Dioklecijan je vizionarski ucrtao posebnu točku na mapi Jadrana - budući grad Split, ujedno i dom našeg noćnog kluba Central.